1. Miért van szükségünk lelki védelemre?


(Energia & rezonancia & védelem)
2019-09-02Miért van szükségünk lelki védelemre? 

(Judy Hall: Lelki védelem )


Az emberek számtalan módszerrel próbálják védeni magukat. 
Rengeteget költünk arra, hogy bebiztosítsuk magunkat a „fenyegető” külvilággal, a váratlan helyzetekkel szemben.
Védekezünk természeti erők ellen: ruhát hordunk, házat építünk. Védekezünk más emberekkel szemben: zárakat szerelünk az ajtónkra, kerítést húzunk a házunk köré. Bankba tesszük a pénzünket, nyugdíjbiztosítással gondoskodunk a jövőnkről.

 

Arra viszont kevesen gondolnak, hogy a kifinomultabb, nem anyagi szintről érkező veszélyektől nem óvnak meg bennünket a zárak és a rácsok, mert ezek ellen csak a tudatosság nyújt védelmet, és ezen a területen mi magunk bizonyulunk a saját legnagyobb ellenségünknek.
Lelki védelemre szükségünk van.


A „lelki” szónak két jelentése van. 

Az egyik a pszichés dolgokra vonatkozik, belső világunkra, amely nemcsak tudatos vágyainkat, meggyőződéseinket tartalmazza, hanem a tudatalattinkat és azokat az irracionális hiedelmeket, amelyek azzal kapcsolatosak.

A másik jelentése, a létünk láthatatlan, rejtett, ezoterikus és okkult területére vonatkozik, azokra a dolgokra, amelyek túlmutatnak a fizikai létezésen. 

Ez a szavak nélküli kommunikációnak, a telepátiának, a kifinomult energiatesteknek, a tudatosság egyéb dimenzióinak és a lét különböző szintjeinek a birodalma.

A lelki védelem mindkét területre vonatkozhat.

A lelki védelem kifinomult és láthatatlan. A létezésnek nem a fizikai szintjén van jelen, bár elválaszthatatlanul összekapcsolódik a fizikai testtel. 

 

A „minden dolog, a magához hasonlót vonzza” alapelvet tükrözi, és a gondolatok valódi erejéről tanít bennünket. 
Olyan védőkorláttal vesz körül bennünket, melynek határain belül veszélytelenül kiterjeszthetjük spirituális tudatosságunkat, vagy foglalkozhatunk mindennapi dolgainkkal.

A lelki védelem azonban mindenekelőtt arról szól, hogy tudatosan létezzünk a testünkben, mert ha „két centivel járunk a föld felett”, akkor sohasem lehetünk teljesen biztonságban.

A tudatosságnak az elmúlt években tapasztalt robbanásszerű növekedése erőteljes. Az eddig rejtve őrzött ezoterikus tudás, amelyhez addig csak a gondosan felkészült és kiválasztott emberek férhettek hozzá, most mindenki számára elérhetővé vált, aki meg tudja venni, az arról szóló könyveket, vagy ki tudja fizetni a tanfolyami díjakat. 
A módszerek megvehetők, a titkokat áruba bocsátották.
A talizmánokat használják, hogy szerencsét hozzanak, vagy elhárítsák a balszerencsét. 

Az okkultizmus területe magához vonzza a furcsa, bizarr dolgokat is, és ezzel megrémiszti az embereket. Ha meditálunk, „okkult” módszert alkalmazunk, ahogy akkor is, amikor gondolatban azt kérjük, hogy bárcsak jönne egy taxi. 

Az „okkult” szó egyszerűen rejtett tudást jelent.

A varázslat láthatatlan energiákat mozgósít, ezzel befolyásolva az eseményeket, dolgokat, vagy az embereket. Ez egyfajta tudás, amely egyre gyorsabban, intenzívebben jut a nyilvánosságra.

Nagyon könnyű más emberektől vagy helyszínekről negatív energiát felvenni azzal, hogy túlzottan nyitottak vagyunk, és olyan dolgokba avatkozunk bele, amelyekben nem vagyunk igazán járatosak, és amelyeket nem tartunk az ellenőrzésünk alatt. 

Tudatosságunk kiterjesztésével ismeretlen világokba kerülhetünk, ahol lehet, hogy olyan dolgokkal is találkozunk majd, amelyekre nem számítottunk. 

Megnyílnak a csakráink, a testünk finom energiaközpontjai, és ha nem figyelünk arra, hogy ezeket később bezárjuk, akkor nyitottak maradunk bárki és bármi számára. Ez sajnos ellenünk hangolhat olyan embereket, akiknek erőteljes energiáik vannak, és akik – tudatosan vagy tudattalanul – „támadóállásba” helyezkednek az erejükkel. 

 

 

A nyitottságunk érzékenyebbé is tesz bennünket, és fogékonyabbak leszünk, a „negatív vibrációkra”.

•    Ha fáradtnak, idegesnek, rosszkedvűnek, megmagyarázhatatlanul depressziósnak vagy levertnek érzi magát
•    Ha olyan „lényeket” érzékel maga körül, akik rosszat akarnak 
•    Ha az élete nem halad előre, nem sikerül, amit szeretne, örökké apró balesetek történnek, és mindig keresztülhúzzák a számításait
•    Ha úgy érzi, nem a saját kezében van az irányítás, hogy nem valódi a kapcsolata a testével, hogy használják az energiáit
•    Ha megtanulta, hogyan legyen nyitott, de azt már nem, hogyan védje meg magát
•    Ha túl sokat ad másoknak, miközben önmagára nem fordít időt
•    Ha attól szenved, hogy ” leszívják” az energiáját, vagy a káros környezeti energiák (geopatikus stressz) hatása miatt
•    Ha olykor a szerencsétlen „véletlen”, vagy saját vakmerősége következtében bevonzza mások rosszindulatát, irigységét, és lelki támadás éri 

 


Ha ezek bármelyikével is küzd, ezek mind olyan problémák, amelyek megoldásra várnak és kis segítséggel megoldhatóak.
Még ha tisztában vagyunk is a lelki védelem és az energiáink megtisztításának szükségességével, néha akkor is megfeledkezünk róla.

Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy mi is akaratlanul megtámadhatunk másokat lelki szinten. 
Tegyük fel, hogy valakire dühösek vagyunk és vitatkozunk vele. Miután elváltunk egymástól, a fejünkben még mindig folytatjuk a veszekedést, kioktatjuk, dühöngünk, átkozódunk. Lehet, hogy azt gondoljuk: „Bárcsak meghalna, vagy bajba kerülne, vagy jól megjárná!” – a gondolataink pedig eljutnak ehhez az emberhez. (Vigyázat!)

 

Minden gondolatnak van energiája és hatása.

 

A megelőzés mindig jobb, mint utólagosan helyrehozni a dolgokat. Nem éri meg kivárni, amíg szüksége lehet lelki védelemre, mert lehet, hogy akkor már túl késő lesz. 

 

Mindenkinek, aki tudatosabban próbál élni, szüksége van olyan egyszerű módszerekre, amelyekkel szükség esetén megvédheti és elzárhatja magát a környezetétől. 
Olyan technikára van szükség, amely könnyen és gyorsan alkalmazható, ezért nem érdemes bonyolult szertartásokat választani.
Ha egy technikát naponta gyakorolunk, akkor szükség esetén automatikusan védelmezni fog bennünket. 

Előfordulhat, hogy azt a teret is le kell védeni, ahol meditálunk vagy dolgozunk.

 

A későbbiekben ajánlott technikák, kipróbált és bevált módszerek, melyek gyorsan elsajátíthatóak és könnyen napjaink részévé válhatnak, segítenek megmutatni, hogyan védelmezze önmagát, környezetét és a szeretteit.

Az a feladatuk, hogy védelmezzenek a váratlanul érkező zavaró hatásoktól, energiáktól, a céljuk pedig az, hogy megtisztítsuk és megerősítsük velük saját, természetes védelmező energiáinkat.

Előfordulhat, hogy nyitottá kell válnunk mások számára, éreznünk kell, amit éreznek, sőt, lehet, hogy néha át kell vennünk a negatív energiákat is, ennek viszont csak tudatos és átgondolt döntés után szabad megtörténnie. 

 

Ha lelkileg és fizikailag egészségesek szeretnénk maradni, akkor tudnunk kell, hogyan tisztíthatjuk meg az energiáinkat.

 

Az ajánlott módszerek vizualizációs technikákat tartalmaznak, felhasználják az elme erejét, hogy képeket hozzon létre, melyek később működésbe lépnek a létezés finom szintjein.

Ha elsőre nem „lát” semmit, akkor próbálja meg beleélni magát abba, mintha látna, mert belső szinteken így is működni fog a módszer, és a szándékaink megvalósulnak.

Amit elképzelünk, megtapasztalunk, az részévé válik majd a tudatunknak.

A képzelőerőnk némi gyakorlással fejleszthető, ebben segíthet, ha a két szemöldökünk közé próbálunk koncentrálni. 
Lesznek viszont néhányan, akik, mégsem fognak „látni” semmit. Ők nem vizuális típusok, de nekik sem kell elkeseredniük, mert nekik más jellegű képességeik vannak, lehet, hogy más érzékeik fejlettebbek, esetleg könnyebben meghallják a belső hangjukat, vagy egyszerűen tudják, mi zajlik bennük.

Ha bízik egy adott módszerben, azt bármikor alkalmazhatja.
Ha Ön vizuális típus és emellett engedi, hogy más érzékelései is kifejlődjenek, akkor még erőteljesebb – és egyben hatékonyabb – tapasztalatokban lehet része.

Nem az a cél, hogy félelem keletkezzen bárkiben is, hallva ezekről a jelenségekről, dolgokról.

De egy dolog a biztos, inkább előre kell felkészülni bizonyos helyzetekre. Lehet, hogy Ön szerencsés ember és soha életében nem lesz kitéve lelki támadásnak. Elképzelhető, hogy soha nem kell megtapasztalnia önkéntelenül testen kívüli élményeket, amelyektől bizonytalan lelkiállapotokba kerül, és lehet, hogy sosem kerül kapcsolatba lelki támadókkal.
Ha azonban mégis, a bemutatott módszerekkel, kezelheti ezeket az élményeket.

Ha tehát olyasmikkel találkozna, amiket nem tudna elfogadni, vagy kétségei vannak a hitelességüket illetően, akkor azt javaslom, tegye ezeket képletesen egy „mentális polcra”, és időnként nézzen rájuk, porolja le őket, gondolkozzon el rajtuk.

Az egyáltalán nem ajánlott, hogy olyan módszert használjon, vagy olyan hitet próbáljon meg magára erőltetni, amely nem kelt Önben jó érzéseket, mert ez semmiképpen nem nyújthat védelmet.


A folytatásban …  tisztázni fogunk néhány dolgot, először az aurával , majd a létezés különböző szintjeivel kapcsolatban.