Az aura lezárása, megerősítése és a lezárás technikája


(Energia & rezonancia & védelem)
2019-11-15 

Telepatikus önvédelmi technikák II.

Az aura lezárása, megerősítése és a lezárás technikája

Choa Kok Sui - Telepatikus önvédelem

 

 

Az emberi aura a természetes telepatikus önvédelmi rendszer egyik fő tényezője. 

Akinek nagyon gyenge az aurája, könnyen befolyásolható, és bizonyos esetekben könnyen megszállják a negatív elementálok vagy energiaparaziták.

Önmagunk megvédésének egyik legegyszerűbb módja az, ha az auránkat sűrűbbé, tömörebbé és kisebbé tesszük. Az ily módon megváltoztatott aurát nehezebb telepatikusan áttörni. Ez az aura lezárásának technikája, amely ráadásul azonnal megtanulható!

 

Az aura lezárása a telepatikus önvédelem tudat alatti formája. 
Észrevették már, hogy amikor valaki nem hisz el valamit, vagy nem akarja, hogy valaki hasson rá, önkéntelenül is keresztbe teszi a karját, és ha ül, a lábát. Ilyenkor tudat alatt „lezárja az auráját”. 

Ez jó módszer arra, hogy megvédjük magunkat mindenkitől, aki telepatikusan olyan dologra akar kényszeríteni bennünket, amely akaratunk ellenére van. 
Az auránkat akkor is lezárhatjuk, amikor stresszes vagy telepatikusan szennyezett helyen vagyunk.

 

A főnökünk vagy felettesünk előtt ne alkalmazzuk a módszert, mert azt a dac, illetve a lázadás jeleként fogja értelmezni, jelenlétében inkább ne fonjuk karba a kezünket, hanem engedjük le a testünk mellett. Ezt a fogékonyság és az együttműködés jeleként fogja értékelni.

A módszert tanórákon se alkalmazzuk. Tudnunk kell, hogy a tudás közvetítése nem pusztán verbálisan és vizuálisan, de telepatikusan is történik (telepatikus átvitel). Az aura lezárása jelentősen lassítja a tanulást.
Indiában a gyerekek tiszteletük jeléül összefonják a karjukat, amikor a szüleik beszélnek hozzájuk. Elképzelhető, hogy ezt a szokást egy bölcs ember honosította meg, aki megfigyelte, hogy amikor a szülők korholják a gyerekeket, és a gyerekek nem védik meg magukat, visszabeszélnek a szüleiknek, és ez a kapcsolat megromlásához vezet. 
Így azonban, miközben megóvják magukat az esetleges megrovás negatív hatásától és a dühös, fékevesztett gondolatoktól, tisztelettudóak maradnak. Nem alakul ki heves szópárbaj, és megmarad a harmónia.

 

 

Hogyan zárjuk le az auránkat?

 

Amint azt korábban már említettük, karunk és lábunk összefonásával. 
Amikor a karunkat keresztbe tesszük, a felsőaura „lezárul”. 
Ez azt jelenti, hogy az aura tömörebb és kisebb, illetve jóval sűrűbb lesz. 


Ennek eléréséhez még arra sincs szükség, hogy gondoljunk valamire, és az akaratunkra sincs szükség. 
Az aura lezárása ezzel az egyszerű művelettel magától történik. Ez tényleg ilyen könnyű és egyszerű!


Auránk teljes lezárásához tehát csak arra van szükségünk, hogy keresztbe tegyük a karunkat és a lábunkat, így az auránkat tömörebbé és sűrűbbé tesszük. 

Amikor felettesünk előtt vagy értekezleten vagyunk, tartózkodjunk a teljesen zárt pozíciótól. Főnökünk, illetve környezetünk ezt úgy értelmezheti, hogy kötekedni akarunk és agresszívak vagyunk. 

 

Ilyenkor a „félig zárt pozíciót” érdemes választanunk. 
Ez abból áll, hogy keresztbe vetjük a lábunkat, a kezünket pedig egymásra tesszük az ölünkben vagy a hasunkon. A félig zárt pozíció előnye, hogy nem kelt provokatív benyomást, éppen ellenkezőleg: a fogékonyság és az együttműködési készség érzetét kelti. 

További előnye, hogy segíti a világos és pontos gondolkodást, ami lehetővé teszi, hogy részvételünk hasznos legyen az értekezleten.

 

 

Energiavámpír

 

Volt már olyan tapasztalatuk, hogy pár percig együtt voltak valakivel, és ez az idő elegendő volt arra, hogy úgy érezzék, elfogyott az erejük, és legyengültek? 

Nos, ilyenkor az történt, hogy az illető elszívta az éltető életenergiájukat. Ez nem rosszindulatból vagy rossz szándékkal történt, hanem tudat alatt, mert az illető fizikailag legyengült vagy beteg, és legyengültsége vagy betegsége következtében vámpír módjára elszívja a környezetében lévő emberek prána energiáját (életenergiáját). 

Ha ilyen emberrel találkozunk, egyszerűen tegyük keresztbe karunkat és lábunkat, és ezzel zárjuk le az auránkat. Ily módon megakadályozzuk, hogy az illető elszívja az életenergiánkat. Egyszerű és igen hatásos módszer.

 

 

Ne reagáljunk

 


Az aura lezárása nem elegendő. Amikor valaki dühös, és mi nem reagálunk rá, azt tapasztalhatjuk, hogy az illető csak még dühösebb lesz. A dühös energia visszaáramlik rá, és még jobban kihozza a sodrából. Ezt nevezzük „bumeráng effektusnak”.

 

Egy vita hevében az a helyes magatartás, ha megőrizzük a nyugalmunkat. 
Ha nem vesszük fel a másik provokatív megnyilvánulásait, és kívülállók maradunk, a provokáció nem hat ránk. Képesek leszünk higgadtan gondolkodni és megfelelően válaszolni. 
Ám abban a pillanatban, amikor felvesszük a kesztyűt, sebezhetővé válunk a negatív gondolatokra, amelyek hatása alól még akkor sem vonhatjuk ki magunkat, ha keresztbe tesszük a karunkat, lábunkat – igaz, a negatív hatás gyengébb, mint ha még ezt sem tettük volna meg. 

A vonzás elve alapján, amikor egy személy dühös lesz, dühös energiát és dühös gondolatokat vált ki és vonz magához a másik emberből. Ezért olyan rendkívül fontos, hogy ilyen helyzetben semlegesek maradjunk, és megőrizzük pozitív hozzáállásunkat.

 

 

Áldás

 


Amikor valakit szeretettel és minden jóval megáldunk, elhárítjuk és átalakítjuk a felénk irányított negatív gondolatokat. 

Ennek hátterében a taszítás törvénye áll, amely kimondja, hogy az ellentétes tulajdonságok taszítják egymást. 

 

Jó megoldás, ha ilyenkor azt ismételgetjük magunkban: „béke”, „shanti”, vagy „béke legyen veled”. 
A dühöngőt – tudatosan, elménk szándékával áldjuk meg békével.
Összpontosítsunk a szívünkre, és azzal a szándékkal, hogy a negatív energiát nyugalommá, megértéssé és békévé alakítsuk, áldjuk meg az illetőt szeretettel.
Ezzel semlegesítjük, vagy legalább minimálisra csökkentjük a bumeráng-effektus káros következményeit.

 

 

További gondolatok az átalakítási technikáról

 

Meg hatásosabb technika az, ha egyszerre koncentrálunk a szív- és koronácsakránkra, és így áldjuk meg a támadót szeretettel és békével. 
Ezáltal automatikusan rózsaszínű és aranyszínű energiát bocsátunk ki. 

Ezek az energiák nem csupán megvédenek bennünket, de a negatív gondolatokat és energiákat is pozitívvá alakítják.

Az áldás cselekedetét Jézus, Buddha és más nagy spirituális tanítók is szorgalmazták. 
Jézus azt mondta: „Áldd meg azokat, akik megátkoztak téged.” 
Miért? 
Azért, mert ha szeretettel fordulunk valaki felé, aki megátkozott bennünket, az átok átalakul, az illető jobban érzi magát, és pozitívabban áll hozzánk. 
Ha azonban mi is dühösen reagálunk, azzal csak hasonló reakciót váltunk ki belőle, és soha nem lesz vége a csatározásnak. A gyűlölet gyűlöletet szül, a düh pedig dühöt. 
A megoldás egyszerű: kövessük a szent tanítást, és a gyűlöletet viszonozzuk szeretettel.

 

 

A kapcsolatok ápolása áldással

 

Az áldással, kapcsolatok is ápolhatok. 

Készítsünk listát azokról a személyekről, akikkel nagyon rossz a viszonyunk, akikkel rosszul bánunk, illetve akikkel hónapok vagy évek óta nem tudjuk megtalálni a közös hangot.

1. Összpontosítsunk a szív- és koronacsakránkra a műveletsor alatt mindvégig.

2. Emeljük fel a kezünket áldásra készen. Képzeljük magunk elé azt a személyt, akit meg 
akarunk áldani (vizualizáció).

3. Halkan mondjuk; ki az illető nevét háromszor. A vizualizáció ne szakadjon meg. Miközben a szív- és koronacsakránkra koncentrálunk, és halkan ismételjük: „béke”, „shanti”, vagy 
„béke legyen veled”, árasszunk szeretetet az illető felé.

4. A halk kántálást mintegy három percen keresztül folytassuk.

5. Már a kezdet kezdetén kérhetjük Istent, hogy árassza ránk szerető energiát, és áldásával ápolja az illetővel fennálló kapcsolatunkat. 

Természetesen azokat az imákat is mondhatjuk, amelyeket már megszoktunk. Azzal, hogy isteni segítségért folyamodunk, hatásosabbá tesszük az áldást.

6. A műveletsort mindenkivel ismételjük meg, aki a listánkon szerepel.

7. Az áldást hetente kétszer vagy háromszor ismételjük meg, ameddig szükséges. A kapcsolat általában egy vagy két hónap alatt lesz ismét harmonikus. Bizonyos esetekben a javulás tovább is eltarthat.

 

Ha a szívünk tájékát nehéznek érezzük, helyi sepréssel távolítsuk el a felgyülemlést.
Hogyan érzik magukat az áldás után? Érzik a lelki békét? 

 

Fontos tudni, hogy az áldásra nemcsak a megáldott személy szempontjából van szükség, hanem önmagunk szempontjából is. 
Az áldás aktusa valójában a megbocsátás aktusa, ami elengedhetetlen a lelki gyógyuláshoz. 

 

Súlyos esetekben a megbocsátás és megáldás megtagadása azokkal szemben, akik sérelmet okoztak nekünk, meggátolja a lelki béke és gyógyulás elérését, sőt, megnő az esélye lelkiállapotunk további romlásának, a belső erjedésnek.

 

 

Az aura megerősítése testmozgással

 


Az erős aura természetes telepatikus védőpajzsként működik. A rendszeres testmozgással a test egészségesebbé válik.

Ez automatikusan erősíti az aurát. 
A heti két alkalommal végzett félórás testmozgás már elegendő.

 

A látók megfigyeltek, hogy a testmozgás során nagyon sok elhasznált, szennyezett energia lökődik ki a fizikai testből és a belső szervekből, az energiatestből, a csakrákból és meridiánokból, valamint az aurából. 
Ezek tisztábbak, fényesebbek, egészségesebbek és erősebbek lesznek. Az energiakeringés nagymértékben javul. 
A rendszeres testmozgás pozitív fizikai és pszichés hatását nem lehet eléggé hangsúlyozni, bármiféle testmozgás megfelel.

 


Az aura megerősítésének másik módja a prána légzés.

A szerző több olyan pszichoterápiás esettel találkozott, ahol a betegek pszichés zavarokban szenvedtek. A csakrákat negatív elementálok (energiaparaziták) lepték el. Mivel fizikai testük és aurájuk erősen legyengült, könnyen megesett, hogy a betegek telepatikus megszállás áldozatai lettek. 

Fontos a rendszeres testmozgás,  az egészséges test és a jó közérzet között közvetlen összefüggés áll fenn.

 

A szerzőnek van egy kanadai tanítványa, aki iskolaigazgatóként dolgozott. Vezető beosztását azonban feladta, és arra vállalkozott, hogy segítő kezet nyújt néhány tanítványának, akik különféle iskolai, társadalmi és jogi problémákkal küszködtek. Az osztály, ahová ezek a diákok jártak, nem volt nagy létszámú, de annál nehezebb volt őket féken tartani.
A diákok szombatonként és vasárnaponként összejöttek, és ivással és kábítószerezéssel töltötték az idejüket. Amikor hétfőn megjelentek az iskolában, alig bírtak magukkal, és nagyon gyakran csúnyán beszéltek. Viselkedésük ellenére a kanadai tanár nem sértődött meg ezen, hanem figyelt rájuk, és mindvégig együtt érző magatartást tanúsított velük szemben. Ugyanakkor bevezette a „héttői szabályt”, amelynek értelmében ezen a napon a diákok négy-öt órás túrán vettek részt. A túrák során mindig kifejezetten nehéz – ám azért még biztonságos – útvonalakat választott. A túrák hatására a diákoknál mind fizikailag, mind pszichésen komoly változás állt be. Egyrészt egészségesebbek lettek, másrészt szóhasználatuk finomodott, szalonképesebbé vált. Noha az átalakulás csak átmeneti volt, hatása viszont egészen drámai. A túrázás, a friss levegő, a jó kis hegyvidéki prána energia mind-mind jótékony, gyógyító hatást gyakorolt a diákokra.

Érdekes volna látni, hogy akik pszichés zavarokkal küszködő betegeket kezelnek, milyen eredményeket érnének el, ha követnék ezt a módszert. És mi volna, ha nemcsak hetente egyszer végeznének valamilyen testmozgást, hanem többször is.

 

 

Az aura megerősítése meditációval


A meditációnak többféle módja van. Általánosságban elmondható róluk, hogy beválnak. 

Amikor valaki meditál, a spirituális energia nagyobb mértékben áramlik alá. 
Ezért a meditáció komolyan befolyásolja, erősíti az aurát. 

 

Az egyik nagy hatású meditáció az ikerszív meditáció.  Ez egy ősi meditációs forma. 
Csak rangidős tanítványoknak tanították, és sokáig titokban tartották. A módszert már a nagyközönség is megismerheti.  A meditáció hangkazettán és CD-n is kapható.

 

Az ikerszív meditációról:


A megvilágosodás-technika vagy ikerszív meditáció olyan módszer, amelynek az a célja, hogy elérjük a kozmikus tudatot (kozmikusan megvilágosodjunk). 
Egyszersmind a világ szolgálatának egy formája is, hiszen a világ harmóniája bizonyos fokig azzal valósul meg, hogy az egész Földet szeretettel áldjuk meg.

Az ikerszív meditáció azon az elven alapul, hogy néhány főcsakra egyfajta kaput nyit bizonyos tudatszintekhez (tudathorizontokhoz), ahová rajtuk keresztül be lehet lépni. 
A megvilágosodás vagy kozmikus tudat eléréséhez arra van szükség, hogy megfelelően aktiváljuk a szívcsakrát.  Az „ikerszív” szó a szívcsakrára és a koronacsakrára utal: előbbi az érzelmi szív, utóbbi az isteni szív központja.

Amikor megfelelően aktiváljuk a koronacsakrát, tizenkét belső szirma kinyílik és felfelé fordul – ilyenkor egy aranyserleghez, aranykoronához, arany lótuszhoz vagy aranyvirághoz hasonlít –, hogy a spirituális energiát, amelyet majd a test más részeihez továbbít, magába szívja. Szent kehelyként is szokták szimbolizálni. 
A királyok és királynők által viselt korona nem más, mint pórias utánzata vagy szimbóluma a leírhatatlan szépségben tündöklő koronacsakrának, amellyel a spirituálisan magas szintre jutott személyek rendelkeznek.

A nagyon gyorsan forgó aranykorona ragyogó fénycsóvának látszik az ember feje felett. 
A pápa, a bíborosok és a püspökök süvege (mitrája) éppen ezt szimbolizálja.

Amikor a koronacsakra erősen aktivált, fénykör (glória) jelenik meg a fej körül. Ez az oka annak, hogy a különböző vallások szentjeinek glória van a feje körül. Mivel a spirituális fejlődésnek különböző szintjei vannak, a glória mérete és fényessége is változó.


Amikor valaki ikerszív meditációt végez, isteni energia ereszkedik le hozzá, és isteni fénnyel, szeretettel és erővel tölti el. Az isteni energia csatornájává válik. 

 


A taoista jógában ezt az isteni energiát „mennyei ki”-nek nevezik. 
A kabbalában ez a „fény oszlopa”, ami arra utal, hogy a jelenséget a látnokok valóban fényoszlopnak látják. 
Az indiai jógik ezt a fényoszlopot a fény spirituális hídjának, „antakharanának” nevezik. 
A keresztényeknél ugyanez a „Szentlélek alászállása”, amelyet egy fényoszloppal és egy leszálló galambbal szimbolizálnak. A keresztény művészetekben úgy jelenik meg, hogy Jézus vagy a szentek feje fölött fehér fényoszlop látható, és egy fehér galamb ereszkedik alá. Ez az isteni energia leszállását jelképezi. 

 

Azok a spirituális jelöltek, akik régóta végzik ezt a meditációt, néha azt tapasztalják, hogy káprázatos, már-már vakító fény veszi körül őket, vagy tölti fel a fejüket. Ez a magas szintre jutott jógiknál és a különböző vallások szentjeinél jól ismert élmény. Ha elmélyedünk a különböző vallási tanok tanulmányozásában, tapasztalni fogjuk, hogy hasonló élményeket írnak le.

A koronacsakra csak akkor aktiválható megfelelően, ha előbb a szívcsakrát is megfelelően aktiváljuk. 
A szívcsakra a koronacsakra hasonmása. 
A szívcsakra a koronacsakra belső csakrájára hasonlít a 12 aranyszirommal.
A szívcsakra a koronacsakra alsó megfelelője. 
A koronacsakra a megvilágosodás, az isteni szeretet és a mindenséggel való egység központja. 
A szívcsakra a magasabb érzelmek – az együttérzés, az öröm, a szeretet, a törődés, az irgalom és más kifinomult érzelem – központja. 

 

Az isteni szeretet megtapasztalása csak a kifinomult, magasabb érzelmek fejlesztésével érhető el. Egy átlagos embernek elmagyarázni azt, hogy milyen az isteni szeretet és a megvilágosodás, olyan, mint egy vaknak elmagyarázni a színeket.

 

A szív- és a koronacsakra aktiválásának sokféle módja van. Fizikai mozdulatokkal (hatha jógával),  jóga légzéstechnikákkal, mantrákkal (nagy hatóerejű szavakkal) és vizualizációs technikákkal egyaránt elérhető. Mindegyik módszer működik, de nem elég gyors. 

A két csakra aktiválásának leghatékonyabb és leggyorsabb módja a szeretet meditáció, azaz a Föld megáldása szeretettel. Amikor a szív- és a koronacsakra segítségével szeretettel áldjuk meg a Földet, a csakrák a spirituális energiák csatornáivá válnak, és ezáltal aktiválódnak. A művelettel egyszersmind a világot is szolgáljuk, és az áldás eredményeképp bennünket is sokszor megáldanak majd. 

 

Akkor leszünk áldottak, ha mi is megáldunk másokat. Akkor fogunk kapni, ha mi is adunk. 
Ez a törvény!

 

Akinek megfelelően aktivált a koronacsakrája, az még nem világosodik meg törvényszerűen, mert ahhoz előbb meg kell tanulnia, hogyan kell aktiválnia azt ahhoz, hogy megvilágosodjék. Olyan ez, mintha lenne egy bonyolult számítógépünk, de nem tudnánk kezelni. 

Ha a koronacsakra megfelelően aktív, akkor meditálnunk kell a fényről, az OM vagy Ámen mantrákról és az OM-ok és Ámenek közti szünetekről. Az intenzív koncentrációnak nemcsak az OM és Ámen mantrákra kell összpontosulnia, hanem a köztük lévő szünetekre is. A megvilágosodás (samadhi) csak akkor érhető el, ha intenzíven és elmélyülten koncentrálunk a fényre és a két OM vagy Ámen közti szünetekre (a csend pillanataira)!

A jógában van egy közkeletű mondás, mely szerint, ha kavarog a víz, nehéz meglátni, mi van alatta. Ha nyugodt a víz, látni lehet, mi van alatta. 
Hasonlóan, ha az elme és az érzelmek kaotikusak, az önmegvalósítás sem lehetséges.


Nyugodt elmével és érzelmekkel azonban elérhető az, amit az indiai jógik „önmegvalósításnak”, a buddhizmus „az ember igazi természete megismerésének”, a keresztény hagyomány pedig „megvilágosodásnak” nevez.

A többi csakra a legtöbb embernél eléggé aktív. Az alapcsakra, a szexcsakra és a solar plexus csakra gyakorlatilag mindenkinél aktív. Náluk a túlélési és a fajfenntartási ösztön nagyon erős, és könnyen reagálnak az alacsonyabb szintű érzelmeikre. 

Az értelmi képességekre is erősen támaszkodó mai oktatás és a modern alkotások elterjedésével az ajna és a torokcsakra sok emberben fejletté vált. 


Ami a legtöbb embernél nincs kifejlődve, az a szív- és a koronacsakra. A modern oktatás sajnos hajlamos arra, hogy túlhangsúlyozza a torok- és az ajna csakra – tehát a konkrét és elvont gondolkodás – fejlesztésének fontosságát. A szív fejlesztése háttérbe szorult. 
Emiatt könnyen találkozunk olyan emberekkel, akik nagyon intelligensek, ám ugyanakkor nagyon nyersek. Az ilyen emberek érzelmileg nem elég érettek, vagy a szívcsakrájuk alulfejlett. Intelligensek, talán „sikeresek” is, de az emberi kapcsolataik nagyon szegényesek, alig van barátjuk, és talán családjuk sincs. 


Az ikerszív meditációval az ilyen ember érzelmileg kiegyensúlyozottá válik. Ez azt jelenti, hogy a főcsakrái többé-kevésbé harmonikusan fejlődnek.
Azt, hogy az elvont és konkrét gondolkodást konstruktív vagy destruktív célokra használják, a szívcsakra fejlettségétől függ. 


Amikor a solar plexus csakra túlfejlett és a szívcsakra alulfejlett, vagy amikor az alacsonyabb szintű érzelmek dominálnak, a magasabbak pedig alulfejlettek, akkor az elme könnyen destruktív célok szolgálatába áll. 
Ha az emberek nem fejlesztik a szívüket mind nagyobb számban, a világbéke beteljesületlen álom marad. 

Ezért olyan fontos, hogy az oktatási rendszerekben kellő nyomatékot kapjon a szív fejlesztésének fontossága.

18 éven aluli személyek ne végezzenek ikerszív meditációt, mert az ő szervezetük még nem bír el túl sok finomenergiát. Ellenkező esetben akár fizikai bénulás is kialakulhat hosszú távon. Persze vannak kivételek a szabály alól. 

Sok nagyon fejlett lélek van, akik megtestesültek, és most éppen kamaszkorban vannak. Ezek a fejlett kamaszok nagy szívcsakrával rendelkeznek, és – a felesleges problémák elkerülése érdekében felügyelet mellett – már 14-15 éves korukban elkezdhetik az ikerszív meditációt. 

Kerüljék a meditációt a szívbetegek, a magas vérnyomásban szenvedők és azok, akiknek zöld hályoguk van, mert a meditáció súlyosbíthatja az állapotukat. 


Fontos, hogy akik rendszeresen szeretnének végezni ikerszív meditációt, mindennapos elmélkedésen keresztül fejlesszék jellemüket és tisztítsák meg magukat. 
Az ikerszív meditáció nemcsak a szív- és a koronacsakrát aktiválja, de a többi csakrát is. Ezért a meditáló személyiségének mind a negatív, mind a pozitív tulajdonságai fokozottan érvényesülnek. 

Erről a meditáló maga is meggyőződhet, de a látnokok is megerősíthetik ebben.

Azok, akik rendszeres ikerszív meditációt szeretnének végezni:
1. Ne egyenek disznóhúst, angolnát és harcsát.
2. Ne dohányozzanak.
3. Ne igyanak túlzott mennyiségben alkoholt.
4. Ne fogyasszanak függőséget és hallucinációt okozó kábítószereket.

A disznóhús, az angolna és a harcsa fogyasztása a rendszeres meditáció ideje alatt az ún. kundalini-szindrómát idézheti elő. 

A kundalini-szindróma a következő problémákban jelentkezhet:

1. Krónikus fáradtság
2. A test túlmelegedése
3. Krónikus álmatlanság
4. Depresszió
5. Bőrkiütés
6. Magas vérnyomás stb.

Az erős dohányosok ikerszív meditáció közben mellkasi fájdalmakat érezhetnek, mert az elülső és hátulsó szívcsakrájuk szennyezett.
Rendszeres dohányzás esetén, a magas vérnyomás kialakulásának lehetősége is fennáll. 
Ezért, aki rendszeresen szeretné végezni ezt a meditációt, le kell mondania a dohányzásról.
A túlzott alkoholfogyasztást és a függőséget és hallucinációt okozó kábítószer-fogyasztást ugyancsak kerülni kell, mert ezek mind szennyezik az energiatestet. A szennyezett energiatesttel végzett meditáció prána felgyülemlést okoz.

 


Erősítő póz

 

Az aurát közvetlenül is megerősíthetjük, ha nyelvünket hozzáérintjük a szájpadlásunkhoz, és becsukjuk a tenyerünket vagy összefonjuk az ujjainkat.

Miért kell hozzáérinteni a nyelvünket a szájpadlásunkhoz? 
Azért, mert ezzel teljessé válik az elülső és hátulsó meridián közötti energiaáramlás, amivel megnő a test általános prána energia-szintje. 

 

És miért kell becsukni a tenyerünket?
Azért, mert ezzel a fölös prána energia, amely egyébként kifolyna a kézből, visszaáramlik a testbe. Ily módon megnő a test energiaszintje, és az aura még erősebb lesz.


Amikor egymásba csukjuk a tenyerünket, és a nyelvünket hozzáérintjük a szájpadlásunkhoz, az aura kitágul és erősebb lesz, ezt nevezzük „erősítő póznak”.

Amikor széttesszük a kezünket, és a nyelvünket levesszük a szájpadlásunkról, az aura viszonylag gyengébb lesz. 

Az erősítő póz felvételével azonnal megnő az energiaszintünk, ugyanakkor megmaradnak az energiáink. 
A póz jól alkalmazható olyankor, amikor koncentrálnunk kell valamire, fontos utasításokat kell adnunk valakinek, vagy éppen egy fontos tárgyalás közepén vagyunk. 


A tenyér becsukásának, illetve összefogásának többféle módja is van:

1. Tegyük mindkét kezünket a hátunk mögé. A bal kezünkön hajlítsuk be a hüvelykujjunkat, aztán csukjuk be a tenyerünket, majd a jobb kezünkkel kulcsoljuk át a bal kezünket.

2. Bal kezünket tegyük a jobb kezünkre, és kulcsoljuk át a testünk előtt.

3. Csukjuk be mindkét tenyerünket. Hüvelykujjaink legyenek behajlítva. Tegyük zsebre a kezünket, hogy ne lássák. Ha nem tennénk zsebre, és a csípőnk mellett tartanánk, azt az agresszió jelének vennék.

 

 


Az aura megerősítése kristályokkal

 


A testen viselt kristályok aktiválják a csakrákat, és erősítik az aurát. Ily módon telepatikus önvédelmi célokra is alkalmasak. 

Mielőtt azonban használnánk őket, meg kell tisztítanunk, és fel kell töltenünk őket. 

A „kristályok” közé tartoznak az ékkövek, drágakövek és féldrágakövek.

A kristályok viselhetők medálként és gyűrűként. 

A tiszta kvarcból, cseh rubinból, ametisztből vagy zöld turmalinból készült hatágú kristály medálként viselhető. A hatágú kristály egyensúlyt teremt a felső és az alsó csakrák között. 

 

A medálként viselt kristályt lehetőleg a szív és a torok közölt hordjuk. A szíven nem szabad huzamos ideig viselni, mert károsan befolyásolhatja a fizikai szívet.
Ha gyűrűként viseljük, a kristályt a bal vagy a jobb kéz kis- vagy középső ujján célszerű hordanunk. 

 

 


A gránát, amelyet a jobb kezünkön érdemes viselnünk, az aura megerősítésére és telepatikus önvédelemre egyaránt használható. Pesszimista szemléletű és negatív beállítottságú személyek ne hordják, mert balszerencsét hoz rájuk. Ugyanakkor pozitív beállítottságú, optimista embereknek jó szerencsét hoz.

A cetrine is alkalmas telepatikus önvédelemre.  Ugyancsak a jobb kézen viselendő. 

A zöld turmalin és a smaragd,  fertőtlenítő és tisztító hatása miatt gyógyítóknak, orvosoknak és pszicho terapeutáknak ajánlott. A bal kézen kell viselni. 

Az ametiszt, akárcsak a tiszta kristály, a jobb kézen viselendő. 

A gyémánt a telepatikus önvédelem különösen hatékony kristálya, amelyet a jobb kézen célszerű viselni. Nem szükséges vagyonokat költeni egy- vagy kétkarátos, jó minőségű gyémántra. Zárványos, enyhén sárgás gyémántok vagy épp egy gyűrű apró gyémántkövei is megteszik. Az egy karátot kitevő, több apró gyémánt, sokkal olcsóbb, mint az egy darabból álló. Az olcsóbb gyémántok nagyjából ugyanazt a védelmet biztosítják.

 

A kristály megtisztítása

 

Viselése előtt a kristálymedált vagy gyűrűt meg kell tisztítani. 

Ennek több módja is van.

Az egyik legegyszerűbb módszer az egy-két perces, folyó vizes, szappanos lemosás. 
Közben dörzsölgessük meg az ujjainkkal a kristályt, hogy a szennyeződések könnyebben eltávozzanak róla. 

Ugyanezt egy sós vizes edényben is elvégezhetjük, és az is jó megoldás, ha sós vizes oldatban állni hagyjuk néhány óráig vagy napig.

A kristály alkohollal is megtisztítható. 
Sós vizet ne használjunk nagy értékű kövekre. Ezek híg savval tisztíthatók meg. 
A tisztítást az ékszerészetben is elvégzik.    

A kristály megtisztítása a korona- és kézcsakrális technikával


A kristályokról, az úgynevezett korona- és kézcsakrális technikával is eltávolíthatók a korábbról rajta maradt lenyomatok és programok.
1. Érintsük nyelvünket a szájpadlásunkhoz.
2. Összpontosítsunk a koronacsakránkra és a kezünkre.
3. Végezzünk körülbelül tíz mozdulatból álló seprést ezüst-lila fénnyel vagy ragyogó fehér fénnyel a kristályon, azzal a szándékkal, hogy a korábbról rajta maradt lenyomatokat és programokat eltávolítsuk.

 

 

A kristály feltöltése

 


A kristály hatóerejét prána légzéssel, illetve imádkozással növelhetjük meg.

A kristály feltöltése prána légzéssel:

1. A kristály megtisztítása után végezzünk prána légzést a 7-1-7-1 technikával. 
Végezzünk hasi légzést. Lélegezzünk be hét másodpercig. és tartsuk benn a levegőt egy másodpercig. Utána lélegezzünk ki hét másodpercig, és ne szívjunk be levegőt egy másodpercig. A műveletsort öt légzéscikluson át végezzük.

2. Tenyerünket helyezzük a kristály fölé, és végezzünk prána légzést további tizenkét légzéscikluson át. Ezzel egyidejűleg utasítsuk arra a kristályt, hogy szívja fel az általunk kibocsátott prána energiát.

3. Programozzuk be a kristályt az alábbi utasításokkal: „Megvédesz minden telepatikus támadástól és fertőzéstől. Megvédesz minden ártalomtól és veszélytől. A nap huszonnégy órájában védelmet biztosítasz számomra. Ez az akaratom. Úgy legyen.”

4. Rögzítsük a kibocsátott prána energiát vagy áldást oly módon, hogy a kristály auráját világos fehér-kék pránával festjük be. A stabilizálásra, azért van szükség, hogy megőrizzük a kristály hatóerejét, és megakadályozzuk az energia elszivárgását.

 


A kristály feltöltése imával

 


A kristályok imával is feltölthetők:
Legfelsőbb Isten,
spirituális tanítóm és minden spirituális tanító,
szent mesterek és szent guruk,
gyógyító angyalok és gyógyító segítők.
fénylények és minden nagyok:
Köszönet ennek a kristálynak a megoldásáért, az útmutatásért,
a segítségért és az oltalmazásért.
Köszönet azért, hogy megóvtok mindenféle telepatikus
támadástól, fertőzéstől, minden ártalomtól és veszélytől.
Köszönettel, igaz hittel. Úgy legyen.
Az imát háromszor mondjuk el. 
Rögzítsük a kibocsátott prána energiát vagy áldást. 
A kristályt hét egymást követő napon töltsük fel, hogy a hatóereje valóban nagy legyen. 
A későbbiekben legalább hetente vagy kéthetente egyszer meg kell tisztítani és újra kell szentelni.

 

A kristályok viselésének mellékhatásai

 

Bár a kristályok valóban erősítik az auránkat, tudnunk kell, mikor szabad és mikor nem szabad viselnünk őket. 

Melyek azok a problémák, amelyek fennállása esetén kerülnünk kell a viselésüket? 
És vannak-e mellékhatásaik?

A kristályok aktiválják a csakrákat. Különösen az alsó csakrákat. 
Ezért nem szabad kristályokat – s különösen nem nagyméretű kristályokat – viselniük azoknak, akik az alábbi rendellenességek valamelyikében szenvednek:

 

1. Magas vérnyomás vagy szívproblémák,

2. Jóindulatú és rosszindulatú daganat,

3. Pszichológiai zavarokkal küszködő személy.

 

Ha nem szakértő tölti fel és programozza be azt, a beteg állapota tovább romolhat. 
A pszichológiai zavarokkal küszködő betegek által viselt kristályokat rendszeresen kell tisztítani.

 

Tudnivaló azoknak, akik haladó szintű meditációs technikákat követnek: 

a haladó szintű meditáció alatt viselt kristályok erősen megnövelik a kundalini-szindróma kialakulásának esélyét. A kundalini-szindróma álmatlanságban, fizikai gyengeségben, különböző testrészeken jelentkező fájdalomban, a vérnyomás növekedésében és a test túlhevülésében nyilvánulhat meg.

 

 

Folytatásban: Hogyan hozzunk létre védőpajzsot?