2. A négy tisztánérzékelési forma


(Angyalok, mint Égi Segítőink)
2019-09-20A négy tisztánérzékelési forma

(Doreen Virtue: Az angyalterápia kézikönyve)

 

Mivel őrangyalaidtól minden nap, minden pillanatában angyali üzeneteket kapsz, nem az a kérdés, hogy az angyalaid beszélnek-e hozzád, hanem hogy meghallod-e őket. Ennek az az oka, hogy ők máshogy szólnak hozzád, mint ahogy várnád.

 

A többi égi lényhez hasonlóan az angyalok is négyféleképpen kommunikálnak:

 

1.    Képeken keresztül: Lehetnek ezek mentálisan, de a fizikai szemeddel látott képek is; amelyeket az álmaidban látsz; jelek, amelyek megjelennek neked; felvillanó vagy szikrázó fények; fénykörök észlelése a fényképeken; mozgó tárgyak érzékelése; vagy olyan számsorok ismételt feltűnése-észrevétele, mint a 444 vagy a 111. Ezt tisztánlátásnak nevezik.


2.    Érzéseken keresztül: Olyan érzelmekről van szó, amelyek csak úgy meglepnek - például öröm, izgalom és együttérzés; a fizikai világhoz nem kapcsolható fizikai érzések, például hirtelen melegség, vagy a levegő hő- mérséklet- vagy nyomásváltozásainak érzékelése; spirituális jelenlét érzékelése; olyan érzés, mintha valaki megérintett volna; olyan illatok vagy szagok (például virágillat vagy füst) érzékelése, amelyeknek nincs fizikai forrásuk. Ezt tisztánérzésnek nevezik.


3.    Gondolatokon keresztül: Ez az, amikor tudsz valamit anélkül, hogy tudnád, honnan tudod. De idetartoznak az „aha!”-élmények is; az, ha meg tudsz szerelni valamit kézikönyv nélkül; amikor nagyon bölcs szavak törnek elő belőled beszéd vagy írás közben, mintha csak diktálnák neked; az új felfedezések, üzleti megoldások vagy termékek ötletei; és az erős „tudtam!’’-gondolat, miután valami megtörtént. Ezt tisztángondolkodásnak nevezik.


4.    Hangokon keresztül: Idetartozik, ha a nevedet hallod, amikor felébredsz; valami égi zene a semmiből; egy testetlen hang figyelmeztetései; ha egy beszélgetésből vagy rádió-/televízió-műsorból szűröd le azt az információt, amelyre éppen szükséged van; szeretetteljes üzenetek a fejedben vagy az egyik füledben kívülről; vagy egy magas, csengő hang érzékelése. Ezt tisztánhallásnak nevezik.

 


Melyik a te elsődleges tisztánérzékelési formád?

 


Míg az angyalok egyszerre mind a négy módon - képekkel, érzésekkel, gondolatokkal és hangokkal - kommunikálnak velünk, mi, emberek egy-egy csatornát erősebben fogunk, mint a többit. Ez az elsődleges tisztánérzékelési formánk.  A többi három tisztánérzékelési forma kiemeli és fokozza az angyali kommunikáció ezen elsődleges eszközét.

 

Talán hallottál már arról, hogy vannak, akik inkább vizuális, míg mások akusztikus típusok, de vannak elsődlegesen kinesztetikus típusok is, és így tovább. 

Ez azt tükrözi, hogy hogyan fogadod be az anyagi világot a fizikai érzékszerveiddel, valamint hogy hogyan fogadod és veszed észre az isteni kommunikáció megnyilvánulásait.

 

Ha meg akarod tudni, melyik az elsődleges tisztánérzékelési formád, képzeld bele magad a következő helyzetekbe, majd válaszolj a kérdésekre (mindegyik kérdésre csak egy választ adj):

 


1.    Amikor életedben először találkozol valakivel, általában mit veszel észre rajta először?
a)    Ahogyan kinéz, például a ruháját, a haját, a mosolyát, a cipőjét, vagy hogy általában mennyire vonzó.
b)    Hogy hogyan érzed magad vele - például kellemes, szórakoztató ember, biztonságot ad és így tovább.
c)    Hogy érdekesnek találod-e, vagy úgy véled-e, hogy olyan ember, aki például segíthet majd a munkádban.
d)    A beszédhangját, vagy ahogy nevet.


2.    Idézz fel magadban egy korábbi nyaralást. Mire emlékszel leginkább?
a)    A gyönyörű természeti képekre, az épületekre vagy valamire, amit láttál.
b)    A békés, romantikus, pihentető vagy felkavaró érzésekre az út kapcsán.
c)    A fontos és érdekes kulturális és/vagy történelmi adatokra, amelyeket megtudtál.
d)    Az édes csendre, a hullámok morajlására, a madárcsicsergése, a levelek zörgésére, zenére vagy valamilyen egyéb hangra


3. Gondolj egy filmre, amelyet igazán élveztél. Mi jut az eszedbe róla először?
a)    A vonzó színészek és színésznők, a világítás, a jelmezek vagy a díszlet.
b)    Ahogy a film megnevettetett vagy elszomorított, vagy bármilyen értelemben megérintett.
c)    Az érdekes cselekmény vagy a tanulságok, amelyeket a szereplők vagy te magad leszűrtél.
d)    A zenéje vagy a színészek/színésznők hangja.

 


Figyeld meg a kérdésekre adott válaszaidat. Nagyon valószínű, hogy két vagy három kérdésre ugyanazzal a betűvel jelzett választ adtál; ez jelzi elsődleges tisztánérzékelési formádat, vagyis azt a fő csatornát, amelyen keresztül feldolgozod a fizikai és a spirituális világgal kapcsolatos információkat.


És hogy mit jelentenek az egyes betűk?


Ha többségben vannak az „a” válaszok, az tisztánlátásra utal. Igen vizuális beállítottságú személy vagy, és valószínűleg hamarabb észreveszed, hogyan néznek ki az emberek, a helyek, de még az ételek is, mint bármi mást. Valószínűleg művészi hajlamaid vannak; vagy ha nem így éled ki a kreativitásodat, értő szemmel tudsz összeválogatni egy ruhatárat, berendezni egy lakást stb. Fontos neked a vizuális harmónia, és mindent értékelsz, amire jó ránézni. Valószínűleg felvillanó, ragyogó fényeket látsz, amikor angyalok közlekednek körülötted, és lefogadom, hogy volt már olyan, hogy megláttad egy-egy elhunyt rokonodat vagy barátodat a szemed sarkából. Lelki szemeid előtt látod a lehetőségeket, és képes vagy tettekre váltani ezeket a benyo¬másokat.
Angyalaid mentális képeken keresztül üzennek neked; jelekkel, amelyeket a fizikai szemeddel látsz (bármivel, amit látsz, és aminek jelentősége van); ismétlődő számsorokkal (pl. 111,444 stb.); talált érmékkel; pillangók, madarak és színek látványával az emberek körül; és egyéb képi eszközökkel. Bízz ezekben a „látomásokban” - így beszélnek hozzád az égiek.

 


A többségben lévő „b” jelű válasz tisztánérzésre utal. Fizikai és lelki/érzelmi érzékeléseden keresztül tartod a kapcsolatot a világgal. Nagyon érzékeny vagy, és előfordulhat, hogy nehezen kezeled a tömeget, ideértve akár a forgalmas utcákon és autópályákon való vezetést is. Néha összekeverednek benned a saját és mások érzései. Együtt érző vagy, és sokszor (néha akár öntudatlanul) megérzed a körülötted lévők fájdalmát. Lehet, hogy a túláradó érzéseket evésrohamokkal vagy egyéb függőséggel próbálod levezetni. Szeretnél segíteni másoknak, megtalálni a boldogságot, és hivatásos segítő lehetsz, vagy olyan emberekkel létesítesz kapcsolatot, akiknek segítségre van szükségük. Sokszor a szemedre vetik, hogy „túlérzékeny” vagy, de e miatt az érzékenység miatt lehetsz a mennyei üzenetek finom fogadó eszközévé.
Angyalaid a szíveden és a testeden keresztül szólnak hozzád. Ha örömöt érzel, az azt jelzi, hogy a helyes úton jársz; ha félsz, akkor változásra és gyógyulásra van szükség; ha pedig fáradt vagy, az arra utal, hogy időt kell szánnod a pihenésre, játékra és saját magadra. Meg tudod mondani másokról, hogy megbízhatóak-e vagy sem, és zsigeri megérzéseid pontosak. A szellemvilággal érintkezve érzékeled a levegő nyomás- és hőmérséklet-változásait, érzed az an¬gyalok és elhunyt szeretteid jelenlétét, és néha azt is, ahogyan az angyalok megsimítják a bőrödet vagy a hajadat. Ne írd le ezeket az érzeteket azzal, hogy „ezek csak érzések” - így beszél hozzád a Mennyország.


A legtöbb „c” válasz tisztángondolkodásról árulkodik.
Intellektuális személy vagy, aki elképzelések és felismerések formájában, közvetlen módon kapja az információt. Sokszor tudsz dolgokat (jelentékteleneket és fontosakat egyaránt) anélkül, hogy olvastál vagy hallottál volna róla azelőtt, mintha Isten közvetlenül az agyadba töltené le az információt. Nem szereted a sekélyes csevegést; a mélyebb, komolyabb beszélgetésekben lelsz élvezetet. Előfordulhat, hogy emberek között kényelmetlenül érzed magad, kivéve azokat a kétszemélyes találkozásokat, ahol kedvedre való a beszédtéma. Szerelési kézikönyv nélkül össze tudsz rakni mindenféle elektromos és mechanikus szerkezetet, és azt is tudod, hogyan gyógyíthatod meg az embereket és bizonyos helyzeteket. Nagyon valószínű, hogy „okoskának” csúfoltak. Lehet, hogy szkeptikusan kezeled az angyalokat és a médiumi képességeket, hacsak nem volt részed olyan drámai életmentő élményben, amelyet máshogy nem tudsz megmagyarázni.
Angyalaid szavak nélküli benyomások révén érintkeznek veled, amelyeket az elméddel fogadsz. Képes vagy mentálisan információt vagy segítséget kérni, és isteni instrukcióként fogadni azt, amely hirtelen gondolat formájában jelenik meg a fejedben. Zseniális ötleteket kapsz a találmányokhoz és a tanításhoz, és olyan üzleti fogásokat „találsz ki”, amelyeket nem lehet nem észrevenni. Az „aha!”-élmények azt jelzik, hogy kapcsolatba léptél az angyalaiddal. Tisztángondolkodóként hajlamos vagy azt feltételezni, hogy a tudásod mindenki számára hozzáférhető információhalmaz. Nem így van - így válaszolják meg az égiek az imáidat, és így beszélnek hozzád.


Ha a legtöbb válasz „d” jelű, tisztánhalló vagy. 
Érzékeny vagy a zajokra, és te görnyedsz össze először a hamis hangok vagy bármilyen egyéb kellemetlen zörej hallatán. Ügy emlékszel a dallamokra, mint az olvasottakra azok, akiknek fotografikus memóriájuk van. Jól teszed, ha füldugót viszel magaddal az utazásra, mert a zajérzékenységed miatt nehezen fogsz tudni aludni a repülőn vagy a szállodai szobákban. Ugyanilyen okból kerüld az első sorokat, ha hangos koncertre mész. Reggel szívesebben ébredsz lágy zenére, mint egy ébresztőóra hangos sípolására.
Angyalaid a fejedben vagy a fejeden kívül elhangzó szavakon keresztül kommunikálnak veled. Vészhelyzetben az egyik füledben, kívülről éles hang figyelmeztet a veszélyre. Az ég hangja a hanghallucinációktól eltérően mindig szeretetteljes, lényegre törő és lelkesítő - akkor is, ha hőstettre buzdít, vagy arra kér, hogy az általad ismert képességeidet túllépve teljesíts. Reggelente valószínűleg mennyei zenére ébredsz, és arra, hogy a nevedet mondja egy hang. Ne aggódj amiatt, hogy te találod ki, még akkor sem, ha a saját hangodra hasonlít. Amíg a hang szeretetteljes, és arra kér, hogy javíts egy helyzeten, tudhatod, hogy közvetlenül az égiek beszélnek hozzád.

 

 

Tisztánérzékelési formáid megtisztítása

 


A világ számos részén végzett felmérésemből kiderült hogy a legtöbb ember az érzésein keresztül kap angyali üzeneteket.  A második leggyakoribb angyali kommunikációs csatornát pedig a képek jelentik. Kevesebben vannak akiket elsődlegesen gondolati vagy akusztikus úton érnek el az angyalok üzenetei.

Te is képes vagy rá, hogy még jobban megnyisd mind a két elsődleges tisztánérzékelési formádat, mind a többi hármat. 

Sok ezt célzó módszer alkalmazza a pozitív megerősítések technikáját: „Igazán tisztán látok”, „Könnyedén meghallom a szellemvilág pontos és személyre szabott üzeneneit”, „Világosan értem, hogy mit üzennek az angyalok” és így tovább. 

 

Kerüld a negatív megerősítéseket - például: „Nem csak a vizuális csatornám működik” vagy „Soha nem kapok üzenetet” -, mert ezzel gátolod szellemi érzékelésed kibontakozását. A lényeg az, hogy azt erősítsd meg; amire vágysz, és ne azt, amitől félsz.

 

A csakratisztítás is segítheti a tisztánérzékelési formák megnyílását. 
Ilyenkor isteni fényt küldünk testünk szellemi/lelki képességeinket szabályozó energiaközpontjaiba, azaz a csakrákba. A szó jelentése az ősi keleti szanszkrit nyelven: ’kerék’. 

 

A tisztánérzékelési formáknak a következő csakrák felelnek meg:
    Tisztánlátás: Harmadikszem-csakra (két fizikai szemünk között, kicsit feljebb). 
    Tisztánérzés: Szívcsakra (a mellkasban) 
    Tisztángondolkodás: Koronacsakra (a fejtetőn). 
    Tisztánhallás: Fülcsakrák (a két szemöldök fölött).


Ha szeretnél többet tudni a csakrákról, valamint tisztításukról és kiegyensúlyozásukról, tájékkozódj, tanulj.


A kristályokkal végzett munka jól bevált spirituális gyakorlata segít megnyitni a csakrákat. 
Az alábbi kristályokat viselve vagy magadnál tartva fejlesztheted az egyes tisztánérzékelési csatornáidat (használhatod őket egymagukban, vagy akár egyszerre többet is):


    Tisztánlátás: ametiszt, hegyikristály, holdkő. 
    Tisztánérzés: rózsaszín turmalin, rózsakvarc, cinkpát. 
    Tisztángondolkodás: szugilit. 
    Tisztánhallás:fFantomkvarc, gránát.

 

 

A következő fejezetekben megvizsgáljuk az egyes tisztánérzékelési formákat, elsőként a tisztánlátás világába utazunk el…